Mobil app fejlesztés

 

“Android és iOS fejlesztés”

A mobil alkalmazásainkat megbízhatóság és a robosztusság jellemzi.

Mobil app fejlesztés

Az ötlettől a kivitelezésig, nagyon hosszú utat kell megtenni egy mobil app fejlesztése során. Gyakran egy hiper-szuper jó ötletet azért bukik mert, az ötlet ugyan nagyon jó, de a kreativitás és a mobil fejlesztő hozzáértése hiányzik a megvalósításból, vagy a tervezés hiánya húzza keresztbe amobil app sikerét! A mobil alkalmazás készítése összetett feladat, ahol az ötlettől a kész mobil alkalmazás átadásig, hosszút és verejtékes utat kell bejárni, ha sikeres mobil app-ot szeretnénk készíteni, és nem csak egy a sokból típusút.

A mobil app fejlesztés, mint minden mérnöki munka a tervezésel kell kezdődjön!

Mobil app fejlesztésmobil_app_fejleszto

Legyen szó iOS mobil app fejlesztés vagy Android app fejlesztésről szó minden esetben az elsődleges szempont a felhasználói igények felmérését követően a felhasználók maximális kiszolgálása. Hiszen pont a felhasználóknak készülnek az mobil app-ok, miért ne az ő igényeiket hagynánk figyelmen kívül a mobil app fejelesztés során? Ne magadnak és a barátaidnak fejlesztess mobil app-ot.

Az idei év meghatározó lesz a hazai vonatkozású iOS és Android mobil app megjelenések számában.

A hazai vállalkozások most fognak igazán gőzerővel beindulni, hiszen több mint 5 millió potenciális ügyfelet rejt a hazai mobil appok piaca. A mobil app fejlesztés egyre több vállalatot érint meg, egy részüknek sikerült, másoknak nem a piaci szereplés. A bukásnak azonban oka van..

Mi kell egy mobil app sikeréhez?

Mitől leht egy mobil app sikeres?

App Ötlet:Ebből általában van bőven, és sokszor a legértelmetlenebbnek tűnő ötlet az életképes. Merj nagyot álmodni. Azonban érdemes ötlet megvalósítottsága felől is vizsgálódni. Létezik-e már hasonló mobil app, esetleg milyen sikerrel, milyen hasonló mobil app van a store-ok kínálatában. Ne másolj másokat, de ha mégis hasonló az ötlet szánj rá időt, hogy tökéletesítsd.

 

App Piac ismeretFel kell teljesen térképezni a mobil app piacát, milyen társadalmi csoportnak szeretnénk a problémáját megoldani az appal. Mi a jellemző leginkább rájuk; mik az elvárásaik, mennyire jártasak a mobil és IT használatában, vallási, demográfiai jellemzők. stb. Lényeges, hogy földrajzilag behatárolt, vagy nemzetközi piacra szánjuk  a mobil app-ot. Akár készíts képzeletbeli profilokat, pl. 32 éves László aki szobafestő, és mobilján facebookot és hirportál appot nézeget általában, sokszor munka közben 2-4 percben. Fontos, hogy a célpiacod szereplői milyen fizetőképességgel rendelkeznek, iOS vagy az Android rendszert használnak inkább, okostelefont, vagy tabletet részesíthetik előnyben..stb. Milyen kontextus jellemzi a mobilozási szokásaikat? Készíts profilokat, és meglátod már saját magad látod az eredményt.

Tervezés: mobil app hand drawElőkerül a papír és a ceruza, vagy a digitalizáló tábla és megrajzoljuk a leendő mobil app drótvázát. Sokszor már itt felmerülnek olyan kérdések, amikre nem is gondol az ötletgazda. Itt már konkrétabb mobil app fejlesztésről beszélünk. Hogyan kellene kinéznie, hogy az használható legyen. A tervezés természetesen teszteléssel is társul, hiszen az elkészült terveket érdemes a célpiac egyes szereplőinek megmutatni véleményezésre.  Szóba jöhet A-B teszt. A tervezés során a nem csak a kulcsfontosságú képernyőket tervezzük, meg hanem a teljesmobil appot, így a megrendelőt nem érheti meglepetés, hogy nem azt a mobil appot kapja amit szeretett volna. Már a mobil app tervezés fázisában különös figyelmet fordítunk a felhasználói vélemények visszajelzések optimális menübeli elhelyezésére mindamellett, hogy alapvetően meghatározza a tervezést az iOS és Android mobil app fejlesztéshez kiadott irányelvek követése, betartása. Szintén figyelembe kell venni a tervezésnél a demográfiai jellemzőket és jónéhány pszichológiai tényezőt. Szintén a tervezésnél érdemes gondolni a hüvejkujjunkra.

Mobil app tervezés: A mobil app fejlesztés során kiemelt figyelmet kell fordítani a mobil app logikai felépítésének tervezésére. Nagyon fontos, hogy standard szoftverfejlesztési mintákat követve készüljön el a mobil app forráskódja, melyet rendszeresen felülvizsgálunk (code review). Erre vannak jól bevált módszerek, módszertanok. A jól megtervezett szoftvert könnyű a későbbikben módosítani! Ellenben az összedobott mobil app későbbi módosítása továbbfejlesztése, iszonyatosan drága. A szoftver tervezése nem azonos a design és a képernyő tervekkel.

Mobil app fejlesztésA jól megtervezett szoftvert szakértő mobil fejlesztők készítik el platform specifikusan, vagyis natívan Android és/vagy iOS rendszerekhez. A natív app fejlesztése költségesebb, mint a keresztplatformos eszközökkel történő fejlesztés, ellenben jóval rugalmasabb és gyorsabb lesz a végeredmény. A mobil alkalmazás készítése nem triviális feladat, és nem érdemes, kezdőkre bízni.(drága mulatság lenne) A mobil app fejlesztés közben is folyamatosan teszteljük a szoftvert hibák után kutatva, és a fejlesztés vége felé közeledve kiadjuk tesztelőcsapatnak az elkészült mobil app-ot. Miután a tesztek és a kódvizsgálatok alkalmával minden rendben, mehet az alkalmazás a végfelhasználókhoz.

Feedback: Vagyis felhasználói visszajelzések! A mobil app fejlesztés egyik legsarkalatosabb pontja a felhasználói vélemények figyelembe vétele. Hiszen ki más tudná elmondani mire van szüksége, mint az aki használja a mobil app-ot. Erről nem szabad megfeledkezni! Legyen az pozitív/negatív kritika. Ha lehet kérjük a felhasználókat, hogy értékeljék, mondják el véleményüket a mobil appról.

Marketing: A mobil app miután publikálva lett és megjelent a Google Play és AppStorekínálatában nem kel önállóan életre, nem fog sok-sok ezres letöltést generálni. Bizony szükséges marketing kampányt hozzá tenni, keresőoptimalizálni, esetleg akár külön kis microsite-ot létrehozni. A legtöbb esetben ezidáig azt tapasztaltuk, hogy erre mindenki csak a saját facebook ismerőseit gondolta piacnak. A letöltésszám ez esetben 1,2. Vannak nagyon jól bevált módszereink az app SEO-ra és kisebb marketing kampányok kidolgozására.

Az első lépést kell Önnek egyedül kitalálnia, a többiben mi segítünk. A tervezéstől a fejlesztésig, és még azon is túl ! Ezáltal a végeredmény egy kiváló és sikeres mobil app lesz!

  • mobil app tervezés
  • iOS mobil app fejlesztés
  • Android mobil app fejlesztés
  • mobil app back-end rendszer fejelsztés
  • Üzleti célú mobil app fejlesztés
  • Válalati mobil app fejlesztés

Szolgáltatásaink

Mobil alkalmazás fejlesztés

Segítünk az ötleted piacképessé tételében, tervezünk és fejlesztünk.

A legjobb fejlesztőcsapat

A mobil alkalmazás fejlesztés több mint programozás. Az ötleted sikerét a gondos tervezői munkánk segíti. Mi nem pusztán programozók vagyunk.
Bővebben

iOS fejlesztés

Szeretnél egy saját mobil appot az Apple AppStore-ban?

Apple fejlesztő

Az Apple iOS rendszerére is vállalunk egyedi fejlesztéseket. Mivel natív kódot készítünk, a te appod lesz a legmodernebb és leggyorsabb.
Bővebben

Android fejlesztés

A Google playbe szeretnél egy saját appot? Esetleg egyedi céges app?

Android fejlesztés

Teljes natív fejlesztésű Android mobil appokat fejlesztünk, az igényeid szerint. Gyors lesz mint villám és annyira profi, hogy nem hagyják szónélkül.
Bővebben

Szoftverfejlesztés

Egyedi igények szerinti ügyviteli szoftverek keresztplatformos fejlesztését is vállaljuk. Java EE

Szoftverfejelsztés

Egyszerűbb de akár komplexebb informatikai rendszerek keresztplatformos fejlesztését vállaljuk Java EE környezetben.
Bővebben

Web fejlesztés

A mobil appokhoz kapcsolódó háttér rendszerek és bemutató oldalak fejlesztése

Web fejlesztés

Első sorban a mobil alkalmazások készítünk app bemutató oldalakat, valamint back-end rendszereket, valamint a szükséges webszervizeket. Ezen túl vállaljuk kisebb weoboldalak lefejlesztését is.
Bővebben

Rendszergazda

A rendszerek üzemeltetésében több mint 20 éves tapasztalattal állunk cégek rendelkezésére. Unix, Solaris, Linux.

Rendszergazda

Az informatikai rendszerek üzemeltetése kulcsfontosságú feladat, bár kevesen tartják annak, mindaddig még adatvesztés, vagy valami más okból fakadóan nem éri a céget veszteség.
Bővebben