Mobil app fejlesztés “a jövőt fejlesztjük”

A PlixApp Kft. már több mint 5 éve segíti a hazai kis és közeps vállalkozásokat, az informatika területén. Eslősorban mobil alkalmazás fejlesztés területény nyújtunk egyedülálló szolgáltatást, ezen túl informatikai rendszerek tervezése és üzemeltetése is a kompetencia körünkbe tartozik, mint az irodai szoftverek keresztplatformos fejlesztése.

 • Android mobil alkalmazás fejlesztés (az Android, a Google mobil operációs rendszere, mely megnyitotta mobilok területén is a nyílt forráskód használatát. Hazánkban egyik legelterjedtebb mobil platform) Android fejlesztés
 • Android mobil alkalmazás fejlesztés (az Android, a Google mobil operációs rendszere, mely megnyitotta mobilok területén is a nyílt forráskód használatát. Hazánkban egyik legelterjedtebb mobil platform) Android fejlesztés
 • iPhone iPad mobil alkalmazás fejlesztés (Apple mobil operációs rendszere az iOS. Szigorúan kontrollált és minőségbiztosított alkalmazások jellemzik. Pérmium minőségű eszközök és tökéletes mobil alkalmazások jellemzik. ) iOS fejlesztés

Honnan és hogyan indult a mobil alkalmazás fejlesztés ?

Az okostelefon a mindennapi élet részévé vált hazánkban is. Itthon több mint 3 millió ember használ nap mint nap mobil eszközt (okostelefon, tablet, iPad), az alapvető funkciókon kívül sok más hasznos, vagy akár haszontalan dologra. Mondhatni az emberek mobil függővé váltak. A legtöbben ha várakoznak, vagy akad pár perc szabad idejük, mindjárt a mobil után kapnak. A mobil alkalmazások egyre fontosabbá váltak. A mobil alkalmazás fejlesztés pedig új kihívás elé állította a fejlesztőket, hiszen a mobil alkalmazás teljesen más megközelítést igényel mint egy asztali alkalmazás. De honnan is indult az egész? Az ősi APP robbanás…

A mobil eszközök egyfajta mini számítógépekké váltak és használatuk egyre egyszerűbb miközben egyre komplexebb feladatok elvégzésére használhatjuk. Talán ez volt a siker kulcsa, hogy az Apple 2007-ben nem telefont készített amikor iPhone első szériáját bejelentette, hanem inkább egy miniszámítógépet, amivel lehet telefonálni. Léteztek akkoriban hasonló megoldások, mint a Palm-ok, de a bonyolult használhatóságuk okán nem hozták meg az áttörő sikert. Az Apple a mobil fejlesztők kezébe adta a kulcsot az egyedi funkcionalitást biztosító mobil alkalmazás fejlesztés lehetőségével.

Napjainkban az okostelefonokra szánt alkalmazások egyre fontosabb szerepet töltenek be az üzleti életben. A mobil alkalmazás fejlesztés iránti igény egyre növekszik, hiszen számos esetben egy mobil alkalmazás jelentősen egyszerűsítheti az értékesítési folyamatot, hatékonyabbá teheti az ügyfél kiszolgálást és az ügyfél tájékoztatást.

Példa: Örző védő szolgálat rendszeresen felügyeli egy vállalat telephelyét. Ha a megrendelő folyamatában nyomon tudja követni a mobil telefonjával, az őr jelenlétét és mozgását jóval nagyobb bizalommal és megelégedettséggel lesz, mintha kap a számlával egy bizonytalan eredetű bejárási listát.

Hogyan lehet az Ön vállalkozásának mobil alkalmazása?

Mobil alkalmazás fejlesztés

Ha már körvonalazódik egy fejlesztési igény és felveszi velünk a kapcsolatot, mi segítünk kidolgozni, az Ön számára legmegfelelőbb mobil alkalmazást. Legyen szó iPhone vagy Android alkalmazás fejlesztésről szó. Jelenleg hazánkban a Nokia korszak végefelé, a mobil alkalmazás fejlesztést, a két meghatározó platformra ( iOS , Android ) végezzük. További két nagy csoportra oszthatók az egyes mobil platformok esetében az alkalmazásfejlesztés;

 • A standard komponensekből előállított mobil alkalmazás,
 • illetve a grafikus felületű (többnyire játék) mobil alkalmazás.

A nagy grafikai bonyolultságú mobil alkalmazás fejlesztése akár több hónapot is igénybe tud venni, a grafikai elemek kidolgozásától függően. Még egyszerűbb iOS vagy Android alkalmazás fejlesztés akár egy-két héten belül is kikerülhet az App Store-ba vagy az Android Market-be. Persze ez nagyban függ a jóváhagyási folyamat hosszától, ami egy vagy akár több hét is lehet. Átlagosan elmondható, hogy az App Store esetében a kb. egy hét a normális, még a Google Playbe feltöltött app, akár 2-6 órán belül is elérhető.

Milyen területen nem hasznos egy mobil alkalmazás?

Az okostelefonok és tabletek a kezelhetőségük okán, nem teljesen alkalmasak üzleti információs rendszerek teljesértékű kliensének. Nem ajánlott hirdetésfelvitelt illetve egyéb más rengeteg adatmezőt tartalmazó adatrögzítési formot mobil alkalmazásba integrálni, továbbá érdemes kerülni a nagyfokú számításokat igénylő feladatokat a mobil alkalmazások tervezésekor. A kijelző mérete és a virtuális billentyűzet, valamelyest korlátozza a készülék funkcióit, ezért érdemes kerülni a tetemes adatbevitelt, a mobil alkalmazás tervezése és a mobil alkalmazás fejlesztése során. Helyette inkább a gesztúrák kezelésén legyen a hangsúly és a felhasználói élmény fokozásán.

Milyen mobil alkalmazásban érdemes gondolkodni?

Tekintettel az okostelefonok használhatósági korlátaira, célszerű inkább informatív, közösségteremtő és mindenképp szórakoztató mobil alkalmazást készíteni, szem előtt tartva a használhatóságot, kihasználva a készülék nyújtotta lehetőségeket. (GPS, Gyorsulás mérő, 3D..stb.) A leglényegesebb, hogy felhasználói élményt nyújtson a mobil app és nagyon egyszerű legyen a használata. Az iOS és Android alkalmazások készítése során elsődleges szempont, hogy a felhasználó figyelmét megragadja a mobil app. A marketingben is előszeretettel használják a mobil alkalmazás fejlesztés nyújtotta lenyűgöző és figyelemfelkeltő hatását. pl. az augmented reality technológiával a valós térbe helyezhetünk virtuális tárgyakat. A mobil alkalmazás fejlesztés során egyre újabb és vadabb ötletek törnek felszínre.

Egy mobil alkalmazás fejlesztése komoly feladat, hiszen a mobil  alkalmazás fejlesztés teljes fázisában szem előtt kell tartani a trendeket és a növekvő felhasználói igényeket, a megvalósíthatóság és az anyagi keretek függvényében. Nem érdemes csak azért mobil alkalmazás fejlesztésbe kezdeni, hogy legyen egy mobil app. Gondos és figyelmes előkészületeket igénye. Itt bővebben olvashat a mobil fejlesztés alapvető szabályairól, kezdeti lépéseiről

Az iOS és Android alkalmazás fejlesztése előtt érdemes tájékozódni, hogy egyes platformok esetében milyen tervezési szempontoknak kell megfelelni. Ezeket a mobil fejlesztők bizonyára már jól ismerik, de nem árt ha a megrendelő is tisztában van néhány mobil fejlesztésre vonatkozó alapelvvel. 

Ha már megvan az Ötlet, előbb a tervezés csak utánna a programozás! A mobil alkalmazás tervezés  fázisának kihagyása brutális többlet költséget jelenthet!

Mennyibe kerül egy mobil alkalmazás?

Mivel a mobil alkalmazás vagyis mobil app, egyedi igények alapján készül, nem tudunk pontos díjtáblázatot adni, a kalkulációkhoz. Egyszerűbb iOS és/vagy Android alkalmazás fejelsztés már akár 500.000 Ft-tól elérhető, a felső határt pedig a megrendelői igények megfogalmazása szabja meg.  Mindenesetre inkább kérje ajánlatunkat, hogy a pontos igények ismeretében tudjunk ajánlatot készíteni az elképzeléséről.

Előzze meg versenytársait, és legyen az Ön vállalkozásának elsőként mobil alkalmazása! Legyen ott a több mint 5 millió mobil internet előfizető mobil eszközén, legyen 5,5 millió ember zsebében.

Mobil alkalmazás fejlesztés Android és iOS platformokra

Forduljon hozzánk bizalommal!
Ön kitalálja, mi lefejlesztjük. 
A mobil alkalmazás tervezéstől a teljes kivitelezésen át a mobil app népszerűsítéséig mindenben segítünk.

 • Android mobil alkalmazás tervezés
 • Android mobil alkalmazás fejlesztés
 • Android tablet alkalmazás tervezés
 • Android tablet alkalmazás fejlesztés
 • iPhone mobil alkalmazás tervezés
 • iPhone mobil alkalmazás fejlesztés
 • iPad mobil alkalmazás tervezés
 • iPad mobil alkalmazás fejlesztés
 • Android app fejlesztés
 • iOS app fejlesztés
 • Mobil app fejlesztés

{flike}